roodborstje.png

Il Pettirosso adviseert en organiseert in ondernemerschap: interactie vanuit en met overheden, samenwerking en kennisdeling, slim benutten van informatie.

Vraag mij voor praktisch advies, uitvoering en organisatie. Ik help u op weg als een routeplanner naar te nemen stappen, als freelance accountmanager of als ondernemerscoach in contact vanuit en met overheden.

ondernemersverenigingenIk treed graag en succesvol op als verbinder in diverse vormen van samenwerking. Ik ken de weg in ondernemersland en bij de overheid. Als geboren en getogen Haaglander is mijn netwerk in de regio, groot en divers.

Ik heb ervaring met: duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen, mobiliteitsmanagement, duurzaam bouwen, relatie- en gebiedsmanagement. Vaak speelt de samenwerking tussen bedrijfsleven en overheden. In mijn netwerk heb ik contact met zowel (lokale) overheden als het MKB, corporates, maar ook onderwijs- en zorginstellingen.

Mijn aanpak is praktisch en resultaatgericht.Kenmerkend is een persoonlijke benadering. Zet mij in bij:

 • conceptontwikkeling
  Heeft u een goed idee, maar nog niet de inspiratie om het concreet te maken? Ik help u met het aanbrengen van focus en het verkrijgen van inzicht in ambities en knelpunten.
  Ik denk met u mee en help om een spoor uit te zetten als uw routeplanner.
  Daarnaast kan ik u in verbinding brengen met partijen die aan uw ambities kunnen bijdragen.
 • slim benutten van informatie en kennis
  Als ondernemer heeft u continu te maken met veranderingen in de wereld om u heen. Om succesvol te zijn, is het zaak bij te blijven en het liefst voorop te lopen.
  Ik help u om op een andere manier te kijken naar uw omgeving en om concepten en ideeën te vertalen naar toepassingen en kansen. Met mijn blik van outsider help ik uw organisatie een stap verder.

Ik bied:

 • focus
  Samen ontdekken we wat de kern is van uw ambitie en ideeën. Door vragen te stellen, sparringpartner te zijn en nieuwe ideeën aan te brengen help ik u om keuzes te maken.
 • inzicht
  Cruciaal is de menselijke factor. Waar zitten uw blinde vlekken? Hoe krijgt u mensen mee? Waarom lukt het niet om een boodschap of idee over het brengen? Waarom lijkt het alsof de overheid nooit meewerkt? Of andersom dat ondernemers niks begrijpen van ambtenaren en overheden.
  Het lijkt soms of partijen niet op 1 lijn zitten, maar begrijpen zij elkaars taal wel?. Ik help om inzicht te krijgen in de eigen standpunten en die van de ander en weet zo gemeenschappelijke belangen te benoemen. Dat helpt in het vinden van de haakjes, de werkende aanpak en het inzichtelijk maken en wegnemen van mogelijke knelpunten.
 • partnerschap
  Het gaat om het vinden en aanspreken van de juiste mensen en kennispartners. Ik denk met u mee wie nodig is om verder te komen, welke partijen kunt u betrekken en hoe kunt u hen benaderen.